MASAL


MASAL

Sabah serini derindeki balığı üşütmüştü
Isınmak isteyen balık biraz yukarı çıkıp ağa düşmüştü
Balıkçı insaflıydı , balığı ısıtmalıydı
Yaktı ateşi, yağı kızdırdı, balığı attı
Balık üşümüyordu artık pulları diken diken olmuyordu soğuktan
Balıkçı ne iyi insandı
Balık ne lezzetli katık...

Ali Ural

17 Aralık 2013 Salı

"Uludağ"

Beklenen karın yağmasıyla birlikte Uludağ'a gitme isteği uyandı içimizde. Pazar günü havanın da açık olması işimizi kolaylaştırdı. Sabah 08.30'da yola çıktık. Amacımız teleferikle Uludağ'a çıkmaktı. Teleferiğe vardığımızda bir yıldır çalışmadığını ve bakımda olduğunu öğrendik. Şok şok.. Arabada zincir de kar lastiği de yoktu. Nihayetinde arabayla çıkabildiğimiz yere kadar çıkarız, sonra da yolda zincir satanlardan bir zincir alarak yola devam ederiz diyerek düşündük. Yolu yarıladığımız halde kıyılarda yarım metreyi geçen kar yola hiç zarar vermiyor ve trafiği aksatmıyordu. Böylece olumsuz bir şeyle karşılaşmadan oteller bölgesine ulaştık. Her yer insan... Kayan kayana, düşen düşene... Hava gerçekten yazdan kalma gibiydi, harika bir güneş, küme küme bulutlar, masmavi bir gökyüzü ve her yerde kar...
Teleferikle otellerin oradan zirveye çıktık. Bir kişi 15.- TL, günlük sürekli çıkıp oradan kayacağım dersen 50.- TL'ye kombine alıp gün boyu teleferiği kullanabiliyorsun. 30.- TL'de kayak takımı kiralanabiliyor. Kaymasını bilmiyorsan onun da çözümü var:  bir saatte 100.- TL'ye kayak hocası seni kayakçı yapıveriyor..
Uludağ güzel; vakit çabuk geçiyor... 
Çektiğim fotoğraflardan...   












                                           Kirazlı Köyü, Uludağ yolu Kirazlı Yayla da..

2 yorum:

  1. Merhaba,

    Blogunuzu severek takip ediyorum. Bende slr bir makine almaya karar verdim. Başlangıç için bana öneriniz ne olur ? Syg

    YanıtlaSil
  2. Merhaba; başlangıç için Nikon D3200 18-105 lensle alabilirsiniz. Ama bir süre sonra geniş açı lense, zoom lense ihtiyacınız olacak; her biri bir makina fiyatına. Daha sonra çözünürlüğü yüksek seri fotolar çekmek isteyecek ve makinanızın size yeterli gelmediğini düşüneceksiniz. Değiştirmek ise ayrı bir maliyet. Size önerim iyi bir makinayla başlamanız Nikon D7100 olabilir. İhtitaç duydukça da ilave lensler alarak daha güzel fotolar çekebilirsiniz. Selamlarımla.

    YanıtlaSil