MASAL


MASAL

Sabah serini derindeki balığı üşütmüştü
Isınmak isteyen balık biraz yukarı çıkıp ağa düşmüştü
Balıkçı insaflıydı , balığı ısıtmalıydı
Yaktı ateşi, yağı kızdırdı, balığı attı
Balık üşümüyordu artık pulları diken diken olmuyordu soğuktan
Balıkçı ne iyi insandı
Balık ne lezzetli katık...

Ali Ural

12 Nisan 2012 Perşembe

"Kocakulak Hamuru"

     Balıkesir - Gönen yöresine has bir lezzet olan Kocakulak Hamuru benim en sevdiğim hamur işidir. Haftasonu annemin davetine icabet ederek köye Kocakulak yemeğe gittik. Köyde yaşamın bir parçası olan sıkı komşuluk ilişkileri dolayısıyla komşularla beraber kocakulak hamuru hazırlandı, kaynatıldı ve hep birlikte afiyetle yenildi. 
     Yapmak oldukça kolay. Sadece hamur açmasını bilmek yeterli. Lezzeti ise denemeye değer güzellikte...

 Annem; hamurları açıyor...

                                     
Açılan hamurlar kare biçiminde kesilerek içine kıyma konuluyor,

Ve muska biçiminde kapatılan Kocakulak hamurları,



 Hamurlar kaynamak üzere olan suya koyuluyor,

 Suda haşlanan hamurlar terbiyelenmek üzere siniye aktarılıyor,

 Bu benim Kocakulak tabağım... İsterseniz yanında sarımsaklı yoğurt olabilir.

 Komşular; afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder