MASAL


MASAL

Sabah serini derindeki balığı üşütmüştü
Isınmak isteyen balık biraz yukarı çıkıp ağa düşmüştü
Balıkçı insaflıydı , balığı ısıtmalıydı
Yaktı ateşi, yağı kızdırdı, balığı attı
Balık üşümüyordu artık pulları diken diken olmuyordu soğuktan
Balıkçı ne iyi insandı
Balık ne lezzetli katık...

Ali Ural

7 Mayıs 2013 Salı

"Dolu Dolu Anadolu'da Gönen"

      Kanaltürk ekranlarında yayınlanan ve sunuculuğunu Mert Savaş'ın yaptığı Dolu Dolu Anadolu ekibi Gönen'deydi. Gönen iğne oyası, hıdrellez şenlikleri ve Sarıköy'de bir düğün etkinliğine katılan program ekibi izlenimlerini 25 Mayıs 2013 Cumartesi günü saat 16:15'te  Kanaltürk ekranlarında yayınlayacak. 
     Çekimlerin bir kısmının çoğu kadının iğne oyası yaparak ev ekonomisine katkısı olduğu Toki konutları yeşil alanında yapılan program büyük izleyici kitlesine sahip.
     Yayın ekibinin geleceğini duyunca 40 yıldır el işi ve iğne oyası yapan anneme de haber verdim. Neşeli ve konuşmasını çok sevdiği için de program ekibinin ilgi odağı oldu. Sunucu Mert Savaş insanları konuşturmasını çok iyi biliyor ve işini güzel yapıyor. Annem parayı çok sevdiğini, kazandıklarıyla bilezik aldığını ve biraz da torunlarına verdiğini söyledi :-)
      Yayın ekibinin ve iğne oyası yapanların ortak görüşü bunca emeğin ucuza gidiyor olması, iki üç günde yapılan bir iş 25-30 Lira gibi bir paraya satılıyor. Yine her yerde olduğu gibi burada da işi yapan meydana getiren değil de aracı kazanıyor. Yapılan konuşmalardan 25-30 Liraya alınan oyaların İstanbul'da 100-110 Liraya satıldığı anlaşılıyor.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder