MASAL


MASAL

Sabah serini derindeki balığı üşütmüştü
Isınmak isteyen balık biraz yukarı çıkıp ağa düşmüştü
Balıkçı insaflıydı , balığı ısıtmalıydı
Yaktı ateşi, yağı kızdırdı, balığı attı
Balık üşümüyordu artık pulları diken diken olmuyordu soğuktan
Balıkçı ne iyi insandı
Balık ne lezzetli katık...

Ali Ural

23 Nisan 2011 Cumartesi

Devran Et "Kahvaltı"

         Ara sıra haftasonları değişik etkinlikler yapmak iyi oluyor aslında. Küçük ve şirin gönenimizde de ya çarşıya inip pide, lahmacun veya kebap yiyeceksin ya mangal yapmak için yakın köylerden birine gidip ızgaranı yapacaksın ya da güzel olduğunu düşündüğüm kahvaltıya gideceksin.
         Biz bu sefer kahvaltıyı seçtik. İki tane güzel kahvaltı hazırlayan yer var. Birisi Köy Konağı diğeri Devran Et Restaurant. Köy Konağında üç dört kez kahvaltıya gittik. Devran Et'e hiç gitmemiştik bu sefer de oraya gitmek istedik. Bandırma Yağlı Tohumlar Müdürü hakan sadıcımın öncülüğünde kahvaltı gerçekleşti. Hakan, eşi Zuhal, Zafer, eşi Serap, Bendeniz ve eşim Cennet Devran Et'te buluştuk. Hava güneşli ve sıcak ama lodos vardı.
        Kahvaltı gerçekten çok iyi hazırlanmış. Taze ve leziz kahvaltı tabakları, sıcacık çay, paçanga, patetes kızartması ve çeşit çeşit peynir... Hani derler ya tıka basa doyduk aynen öyle oldu. iki saatten önce zaten kahvaltıdan kalkmak olmuyor. Güzel ve lezizdi. İyi ki gelmişiz, diyoruz.

Toplu aile fotoğrafı...


Cennet ve Serap.


Hakan, Zuhal ve mahtumları Ayyüce.


Prof. Dr. Zafer ve eşi Serap.


Ben ve Hakan.


Ayyüce ve Kaan Efe.


Devran Et restaurant.


Ayyüce ve Kaan efe.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder