MASAL


MASAL

Sabah serini derindeki balığı üşütmüştü
Isınmak isteyen balık biraz yukarı çıkıp ağa düşmüştü
Balıkçı insaflıydı , balığı ısıtmalıydı
Yaktı ateşi, yağı kızdırdı, balığı attı
Balık üşümüyordu artık pulları diken diken olmuyordu soğuktan
Balıkçı ne iyi insandı
Balık ne lezzetli katık...

Ali Ural

31 Ekim 2013 Perşembe

"Gölyazı"

Gölyazı, Bursa-İzmir karayolunda Ulubat Gölü kıyısında küçük bir yarımadadır. Özellikle kış aylarında su seviyesinin yükselmesi nedeniyle ulaşımın sağlanabilmesi için yarımadaya bir köprü yapılmış. Her zaman ziyaretçisi bulunan Gölyazı, fotoğrafçıların da göz bebeğidir. Yarımadaya geçmeden önce lokanta ve çay bahçesinin avlusunda bulunan 750 yaşındaki Ağlayan Çınar buranın sembolü halindedir. Karşıya yarımadaya geçer geçmez; çay bahçeleri, gözleme yapan kadınlar ile mini bir meyve pazarı sizi bekliyor.
Yarımadanın çevresi söğüt ağaçlarıyla çevrili. Bazıları suyun içinde kalmış bazıları ise karaya doğru uzanmış kaçmış. Ağaçların araları ise sandallarla dolu. Sabah erkenden balığa çıkan ve gün ortasında dönen balıkçı sandallarıyla... Balıktan döndükten sonraki vakitlerinde de 20 TL'ye sandalla göl turu atabiliyorsunuz. Harika bir yer ve tabiki de en önemlisi birbirinden güzel fotoğraf kareleri..
















16 Ekim 2013 Çarşamba

"Belkıs'ta Gün Batımı"

Belkıs harika gün batımı manzarası veren bir yer. Hafta sonu Balıkesir'den bir gurup fotoğrafçı Belkıs'ta gün batımına geldiler. Onların şansına güzel bir manzara vardı. Ben daha çok bulutlu havaları seviyorum, bu fotolar bir hafta öncesine ait havanın bulutlu olduğu bir akşamüstüne..







7 Ekim 2013 Pazartesi

"Erdek'te Gün Batımı"

Balıkesir'in Kapıdağ Yarımadası'nda bulunan Erdek, yakınlığı sebebiyle en çok gittiğimiz tatil yeridir. Bu gidişimizi de gün batımında güneşin güzelliklerini seyretmek ve birkaç foto çekebilmek için akşam saatlerine denk getirdik. Havada hiç rüzgarın olmaması deniz yüzeyini dümdüz yapmış ve güneşin tüm kızıllığını ortaya çıkarmıştı. Hani sanki bugün güneş bu kadar güzel batacağını sanki bize önceden söylemiş gibiydi..
Önce güneşin batışını güzel bir şekilde seyrettik sonra da bir güzel yemeğimizi yedik. İşte gün batımından birkaç güzel foto...











1 Ekim 2013 Salı

"Türkiye ve Doğu Avrupa Motokros Şampiyonası"

Doğu Avrupa ve Türkiye Motokros Şampiyonaları güzel ilçemiz Gönen'de  Şakir Şenkalaycı pistinde yapıldı. 28 Eylül'de resmi antrenmanların, 29 Eylülde de resmi yarışların yapıldığı organizasyon çok zevkli çekişmelere sahne oldu. Yabancı sporcuların da sahne aldığı yarışlar 10 sınıfta yapıldı. 
http://www.tmf.org.tr/haber_detay.asp?haberID=868