MASAL


MASAL

Sabah serini derindeki balığı üşütmüştü
Isınmak isteyen balık biraz yukarı çıkıp ağa düşmüştü
Balıkçı insaflıydı , balığı ısıtmalıydı
Yaktı ateşi, yağı kızdırdı, balığı attı
Balık üşümüyordu artık pulları diken diken olmuyordu soğuktan
Balıkçı ne iyi insandı
Balık ne lezzetli katık...

Ali Ural

29 Temmuz 2013 Pazartesi

"Makro Foto"

Uzun zamandır DSLR fotoğraf makinelerini inceliyordum. Yıllardır foto çekerim ama makinem iyi olmadığı için hakkını veremiyorum. Sonunda yeni bir fotoğraf makinesi almaya karar verdim. Nikon d7000 aldım. Eski makinem Canon idi. Yine Canon alacaktım ama son anda Nikon almaya karar verdim. İyi de yapmışım Nikon daha güzel ele oturuyor, makinenin üzerindeki düğmeler daha kullanışlı. Üzerinde 18-105mm VR kit lensi ile 25 Temmuzda elime ulaştı. Temel fotoğrafçılık bilgilerini bildiğim için alışmakta zorlanmadım.
Hafta sonu fotoğrafçılık konusunda çok emekleri olan Taner ile beraber Balya Yolu Hacıvelioba Köyü yakınlarında küçük su birikintileri bulunan araziye gittik. Amacımız makro bir şeyler çekmekti. Bol bol Yusufçuk ve Kelebek çektik. Tam 2,5 saat geçmişti. Sıcaktı, oruçluyduk ama hiç yorulmadık desem yalan olmaz. çok eğlendim..
Çektiğimiz fotoğrafların bir kısmını kendi kit lensim Nikon 18-105mm VR ile çektim. Sonra Taner'in telefoto lensi Sigma 70-300mm VR yi taktım. Zoom daha fazla olduğu için daha keskin çekimler yapılıyor. Taner'de ise Sigma 150mm f2.8 Macro lens vardı. -Bu iş için olması gereken lens- Çektiğimiz fotoğrafların içerisinden birkaçını seçip paylaşıyorum.

Nikon 18-105mm f3.5/5.6 VR DX lens ile çekilen fotoğraflar;





















Sigma 70-300mm f4/5.6 lens ile çekilen fotoğraflar;













Sigma 150mm f2.8 MACRO lens ile çekilen fotoğraflar.







5 Temmuz 2013 Cuma

Hoşgeldin "Ömer"

Heyecanlıyız. Ailemiz artık dört kişilik. Yeni bireyimizin ismi Ömer. 02.07.2013 Salı günü saat 13:15'te aramıza katıldı. İlk bebeğimizde olduğu gibi bunda da doğum sürecini en başından beri  Balıkesir Sevgi Hastanesinde takip ettik. Şirin yavrumuza Allah'tan sağlık, sıhhat ve hayırlı uzun ömürler diliyoruz. Tebrik eden, arayan ve bizi yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza tek tek teşekkür ediyorum..